ДЕНЬ ПОЛЯ ТА САДУ в м. Бучач

3312

3 червня ц.р., в Бучачі Тернопільської області, вже вдесяте, відбулось щорічне свято День Поля та Саду.

Його організовує депутат обласної ради, голова спостережної ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром», керівник Фермерського господарства “ГАДЗ”, Герой України Петро Гадз. На свято приїхали гості з усієї України та з-за кордону.

12

На Дні Поля та Саду було представлено нові сорти насіння, сучасну техніку та засоби захисту рослин, технології вирощування, зберігання, сортування та переробки фруктів і ягід. Під час зустрічі  учасники обговорили також способи захисту врожаю, а також оглянути молоді сади Фермерського господарства “ГАДЗ”, який є членом Асоціації, продукція з яких експортується у країни Європи.

Крім того, садоводи Асоціації змогли безпосередньо ознайомитись із новітніми технологіями у вирощуванні, зберіганні та сортуванні фруктів, впровадженими на ФГ “ГАДЗ”, проектом Петра Гадза з розвитку кооперативного руху на Тернопільщині та завантаженні об’єктів інфраструктури ФГ “ГАДЗ” протягом всього року, а не тільки в сезон збирання урожаю, обмінятись думками, досвідом тощо.

В межах свята, відбулись позачергові Загальні збори Асоціації “Укрсадпром”, на яких було прийнято до членів Асоціації нові підтриємства та фермерські господарства із Львівської, Закарпатської, Вінницької та Миколаївської областей. Асоціація з кожним днем збільшується та популяризує українське садівництво, ягідництво та розсадництво.

Серед гостей Дня Поля і Саду в Бучачі був також перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський, голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.