Система автономного зрошення – майбутнє нашого садівництва

1302

Одним з найбільш важливих факторів, що впливають на якість і кількість врожаю, є своєчасний і правильний полив. Суть інноваційного рішення полягає в тому, що фермеру більше не потрібно вирішувати, коли і скільки води слід виливати в кожному секторі поля або теплиці. Сама система може приймати рішення про полив на основі точних даних від бездротових датчиків з поля або підказувати агроному, коли потрібно здійснювати полив при автоматичному управлінні.

Дана система призначена для зрошення за заданою програмою, відстеження додаткових параметрів, наприклад, вологості ґрунту, температури навколишнього середовища, опадів і вітру і коригування програми поливу автоматично, а також, для діагностики обладнання, що підключається (роботи насосу, клапанів і т.п.).

Система складається з метеостанції, контролера для управління системою зрошення, датчиків вологості і температури ґрунту і Інтернет платформи для віддаленого управління через web-інтерфейс. Контролер може керувати як дротовими, так і бездротовими клапанами. Контролер отримує дані від бездротових датчиків вологості і температури ґрунту на полі по кожному сектору поливу. Гідротехнік, аналізуючи ці дані, може коригувати карту поливу по кожному сектору вручну віддалено зі свого робочого місця за допомогою ПК, планшета або смартфону через Інтернет-платформу. Він може задавати критичні точки контролю, а система в реальному режимі часу отримує інформацію від пристроїв і сигналізує йому у вигляді SMS або повідомлень про порушення або збої.

До контролера можна підключати додаткове обладнання для розширення функціональних можливостей системи: лічильник води, лічильники внесення добрив, датчики тиску в магістральному і секційних трубопроводах і т.п. Користувач зможе отримувати інформацію про кількість виданої води і добрив в режимі он-лайн і в режимі історії.




Система приймає рішення в багатьох випадках швидше і краще самого фермера, таким чином вона ефективніше використовує ресурси і збільшує врожайність.

З більш детальною інформацією ви можете ознайомитись за посиланням: www.arleos.com.ua/projects/