Результати щоп’ятничної зустрічі АУСП

781

3 липня відбувся черговий онлайн семінар в якому прийняли участь провідні садівничі та ягідні господарства Асоціації. Розглядалися технологічні напрямки вирощування плодів та ягід.

В проекті Наказу Міністерства економіки «Про затвердження нормативів, форм звітності, переліку техніки та обладнання, передбачених для надання фінансової підтримки розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства» у розділі «Про перелік техніки та обладнання для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві і хмелярстві, вартість яких частково відшкодовується за рахунок коштів держбюджету», включені пропозиції Асоціації «Укрсадпром» про сучасні безпілотні літальні апарати для внесення ЗЗР та інтернет-метеостанції з датчиками та обладнанням для автоматизації зрошення. Тобто фермер зможе відшкодувати частину коштів за це придбане обладнання, що допоможе ефективному веденню технологічних процесів в садівництві та ягідництві.

Ігор Чайківський, представник АЕРО-Фармінг розповів про переваги та особливості використання сільськогосподарських безпілотних літальних апаратів Аgras T16 при внесенні ЗЗР в садах, ягідниках та розсадниках.
Олег Дідух, директор ТОВ «Ай Ті-Лінкc» ознайомив з роботою інтернет метеостанцій Інспектор Метео при вирощуванні багаторічних насаджень та автоматизацію систем зрошення.
Тетяна Гетьман, аналітик ринку «Шувар» поділилась з учасниками інформацією про асортимент та оптові і роздрібні ціни на ягоди.
Василь Швець, регіональний представник ТОВ «Самміт-агро Юкрейн», як завжди професійно поінформував про фіто моніторинг в багаторічних насадженнях та особливості застосування препаратів SumiAgro.

Особлива подяка за участь в наших онлайн семінарах начальнику відділу розвитку садівництва Леоніду Сухомлину. Запрошуємо Леоніда Вікторовича і в подальшому приймати участь і при можливості розповісти про особливості державної підтримки галузі садівництва в поточному році.

Також, як завжди, розглянуті поточні питання роботи членів асоціації. Голова Асоціації Олександр Матвієць зачитав Звернення до Голови Верховної Ради Разумкова Д.О. та Голови Комітету з питань аграрної та земельної політики Сольского М.Т. щодо внесення змін до прийнятого 16 червня 2020 р в першому читанні Закону України № 2064 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні» і доповнити словом «садівництво», тим самим створити справедливий баланс між учасниками ринку,належних економічних і правових умов для розвитку як галузі виноградарства так і садівництв, як складових «багаторічні насадження».

О.Матвієць запросив членів Асоціації долучитися до обговорення проекту Закону України 3680 “Про внесення змін до деяких законів України (щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння)”.

Дякуємо нашим учасникам та експертам і запрошуємо до майбутніх обговорень!