Результати чергового засідання робочої групи з питань розвитку садівництва

391

28 вересня відбулось планове засідання робочої групи з питань розвитку садівництва Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Щодо внесення змін у Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства Асоціація «Укрсадпром» запропонувала:

  • змінити компенсацію вартості садивного матеріалу з 80% до 100%, якщо саджанці українські, та до 20% – іноземного походження;
  • розширити перелік обладнання для компенсації вартості, додавши придбання матеріалів на встановлення антиградової сітки, у розмірі – 50%;
  • Встановити терміни подачі документів на компенсацію два рази на рік: весною та восени. До 15-го травня та до 15 жовтня, відповідно.

На нашу думку, такі зміни сприятимуть розвитку українського садівництва та економіки загалом.

Також протягом засідання було розглянуто і схвалено розроблену раніше асоціацією «Укрсадпром», «Концепцію розвитку українського розсадництва». Ми вдячні всім небайдужим, хто долучився до процесу та віримо, що позитивні зміни ще попереду, але вони обов‘язково стануться, бо сила – в об‘єднанні та маленьких кроках до великої мети.

Дивитись трансляцію засідання тут