WAPA озвучила перший прогноз врожаю яблук і груш у ЄС на 2018 рік

2698

За прогнозом Всесвітньої асоціації виробників яблук і груш (WAPA), у 2018 році урожай яблук в Європейському Союзі збільшиться у порівнянні з попереднім роком на 36%, груш – 4%. Такі данні були озвучені 9 серпня під час конференції Prognosfruit у Варшаві (Польща).

Сприятливі погодно-кліматичній умови по всій території Європи з теплою зимою, відсутністю пізніх заморозків і незначним впливом градів, сприяли поверненню обсягів виробництва яблук до середнього рівня 2014-2016 рр. Відповідно до прогнозу, валовий збір яблук у ЄС очікується на рівні 12,6 млн. тонн, в т.ч. у Польщі – 4,5 млн. тонн.

Оскільки запаси яблук у господарствах вичерпані, а на ринок надходять незначні експортні партії з Південної півкулі, експерти WAPA прогнозують вдалий початок сезону для виробників через активний попит збоку споживачів і переробних підприємств.

Урожай груш у 2018 р, відповідно до прогнозу WAPA, складе 2,327 млн. тонн.

Зазначимо, що члени Асоціації «УКРСАДПРОМ» отримали повний прогноз WAPA з виробництва яблук і груш у ЄС на 2018 рік. Асоціація “УКРСАДПРОМ” з 2016 року є членом WAPA.