В Україні видано першу аграрну розписку в садівництві

2168

В рамках реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Асоціацією «УКРСАДПРОМ», Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) та ТОВ «Галич Агро-Стек» було укладено першу аграрну розписку в садівництві.

Компанія «Галич Агро-Стек» уклала фінансову агророзписку, відповідно до якої будуть фермерському господарству з Полтавської області поставлені засоби захисту рослин і добрива загальною вартістю 600 тис. грн. «Галич Агро-Стек» надає 100% кредит на препарати до 1 листопада 2018 року.

В IFC відзначають, що підписання цієї розписки є швидким і позитивним результатом співпраці в рамках Меморандуму.

«Ми змогли перевірити, як працює Меморандум на практиці. Біло проведено серію зустрічей та обговорень, як реалізувати Проект «Аграрні розписки» в садівництві, щоб це було вигідно як для кредиторів, так і для виробників. Ми очікуємо, що перша розписка матиме позитивний вплив на ринок і вона допоможе садівникам залучити додаткове фінансування. В цілому, Проект «Аграрні розписки» спрямований на диверсифікацію використання розписок, в т.ч. і за рахунок їх впровадження в садівництві», – зазначив Олександр Муляр, менеджер розвитку проектів «Аграрні розписки в Україні» IFC.

У свою чергу, голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка зазначив, що перша аграрна розписка в садівництві є результатом активної спільної роботи між Асоціацією, IFC та ТОВ «Галич Агро-Стек».

«Я радий, що ми змогли створити новий фінансовий інструмент для галузі садівництва, який сприяє підвищенню фінансової спроможності садівничих господарств, а також робить прогнозованою їх економічну діяльність», – зауважив Д.Крошка.