Українському розсадництву бути!

1400

Відбулась робоча зустріч заступника голови Асоціації Укрсадпром Олега Коровкіна з директором ПП «Сади Черкащини» Олегом Коновалюком.

Підняте дуже важливе питання розвитку плодового розсадництва в Україні, зокрема вирощування високоякісного садивного матеріалу горіхоплідних культур. Не є таємницею, що сортова чистота промислових саджанців горіхоплідних культур дуже важлива. Не так багато горіхових розсадників є в нашій державі, але ж якість продукту котру вони виробляють, залишається бути кращою. Тут дуже важливо підвищити, з’єднати науковий та практичний досвід у цій галузі, в чому і полягає основна функція Асоціації Укрсадпром. На початку розвитку українського горіхового бізнесу дуже важлива сортова якість вітчизняного продукту. Саме вирішенням цього завдання і займається вже не один рік Олег Коновалюк. У спілкуванні було вирішено об’єднати наші зусилля для досягнення загальної мети – створення розсадника, основним завданням якого буде вирощування якісних саджанців промислових українських сортів, а галузева Асоціація Укрсадпром має вживати заходів щодо недопущення порушення прав власників українських сортів плодових та ягідних культур.

Ще дуже важливо в цьому питанні, підтримка держави як на законодавчому рівні так і фінансовому рівнях. Було досягнуто взаємне розуміння того, що український сортовий саджанець волоського горіху вже є, він повинен бути якісним, масовим та відомим на весь світ.