Українська продукція садівництва підкорює споживачів Азіатсько-Тихоокеанського регіону

2679

7 вересня 2017 року, Київ, Україна. 6 вересня розпочала роботу найбільша галузева виставка Азіатсько-Тихоокеанського регіону Asia Fruit Logistica 2017, на якій було вперше представлено продукцію українських виробників фруктів та ягід. Організатором стенду України виступила Асоціація «УКРСАДПРОМ», організаційними партнерами – Western NIS Enterprise Fund та Проект «Підтримка аграрного та сільського розвитку» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Участь у виставці беруть 27 компаній з основних регіонів виробництва плодово-ягідної продукції в Україні.

До стенду України було виявлено особливий інтерес, як зі сторони організаторів виставки, так і з боку відвідувачів. Зокрема, в день відкриття з офіційним візитом стенд відвідало керівництво Asia Fruit Logistica – комерційний директор виставки Вілфред Волболд (Wilfried Wollbold), Кріс Вайт (Chris White), керуючий директор Market Intelligent, Стефен Філліпс (Stephen Phillips), генеральний директор Invest Hong Kong, представник Уряду Гонконгу. Під час спілкування, Україну запросили щорічно приймати участь у роботі виставки.

Протягом першого дня виставки стенд України відвідало кілька десятків байєрів не тільки з Азіатсько-Тихоокеанського регіону, а й з європейських країн. Було отримано замовлень на більш ніж 34 тис. тонн яблук врожаю-2017, 14 тис. тонн для європейських покупців і 20 тис. тонн для азіатських.

«Сьогодні відбулася надзвичайна подія для розвитку українського садівництва у контексті диверсифікації ринків збуту – відкриття українського стенду на міжнародній виставці Asia Fruit Logistica 2017. Завдяки підтримці наших організаційних партнерів – Western NIS Enterprise Fund та Проекту USAID «Підтримка аграрного та сільського розвитку» – ми змогли якісно підготуватися до презентації української плодово-ягідної продукції потенційним покупцям. Вже перший день виставки продемонстрував, що українська плодово-ягідна продукція є затребуваною на світовому ринку, і ми маємо перші замовлення. У свою чергу, можу запевнити, що українські виробники плодово-ягідної продукції, що входять до Асоціації, готові на гідному рівні представляти Україну на світовому ринку та довести, що вони є відповідальними постачальниками якісної продукції», – зауважив голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка.

WNISEF співпрацює з галузевими асоціаціями та торгово-промисловими палатами для того, щоб розширити участь українських малих і середніх підприємств у міжнародній торгівлі, дати поштовх і допомогти структурам, проектам та ініціативам, які надають допомогу багатьом експортерам, розвинутися, стати успішними і самодостатніми, і навчитися краще допомагати експортерам. Малі та середні підприємства переважно працювали на внутрішньому ринку або постачали продукцію на традиційні експортні ринки близького зарубіжжя. І хоча такі підприємства сьогодні все більше прагнуть розширити свій бізнес за рахунок експорту на нові ринки, для багатьох із них це залишається складним завданням.

«Україна може пишатися багатьма своїми продуктами. Саме тому так важливо допомагати відкривати українським виробникам двері у нові ринки. Стенд України на виставці Asia Fruit Logistica 2017 дає можливість представити світу найкращі зразки української продукції садівництва. Завдяки участі у цій виставці українські виробники зможуть встановити нові ділові контакти, отримати нові експортні замовлення, розширити виробництво, і створити нові робочі місця в Україні», – зазначив Віталій Бігдай, Керівник Програми сприяння експорту Western NIS Enterprise Fund.

«Ми разом із усіма партнерами і учасниками української делегації доклали багато зусиль до гідного представлення українського стенду на цій найбільшій у Азійському регіоні виставці і покладаємо великі надії на результат, – говорить Ксенія Сидоркіна, заступник директора Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». – Цей захід обов’язково збагатить наших учасників безцінним досвідом застосування кращих світових практик виробництва і маркетингу продукції і сьогодні, у перший день роботи трейд-шоу, хочеться побажати нашим партнерам інтенсивної і плідної роботи, активних ділових контактів і, звісно ж, вигідних контрактів».

Довідка

Міжнародна виставка Asia Fruit Logistica 2017 проходить 6-8 вересня в Гонконзі. Asia Fruit Logistica є єдиною щорічною міжнародною торговельною виставкою в Азії в секторі фруктів та овочів, що сфокусована на виробництві свіжої продукції, а також на продуктах з неї. Виставка об’єднує ключових гравців бізнесу з усього світу, що робить цей захід корисним як для відвідувачів, так і для учасників. Захід також надає можливість тримати руку на пульсі останніх тенденцій на мінливому ринку свіжих продуктів, встановлювати нові ділові контакти та розвивати бізнес.

***

Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) – перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом 150 млн доларів США, заснований за фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Фонд має понад 20 років досвіду успішного інвестування у підприємства малого та середнього бізнесу. Загалом, фонд інвестував 168 млн. доларів США у 118 компаній із приблизно 25 000 працівників та зробив можливим залучення 1,5 млрд доларів в компанії України та Молдови.

З 2015 року Фонд реалізовує програму технічної допомоги в Україні та Молдові на загальну суму $35 млн, основними елементами якої є сприяння експорту, місцевий економічний розвиток, соціальне інвестування та економічне лідерство. WNISEF фінансує інноваційні, високоефективні програми, що спрямовані на здійснення реформ та змінюють життя звичайних людей в Україні та Молдові. www.wnisef.org.

***

Проект «Підтримка аграрного і сільського розвитку» – це проект USAID, що реалізується компанією Кімонікс і ставить за мету сприяння всеохоплюючому і стійкому економічному зростанню шляхом розвитку аграрного сектора і створення більш привабливих умов проживання в сільській місцевості України. Проект триватиме до липня 2020 року. Докладніша інформація про проект: https://www.facebook.com/usaid.ards .

***

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-5741 або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.