На міжнародній виставці Fruit Logistica 2018 буде представлено садивний матеріал українського виробництва

1762

Під час міжнародної виставки Fruit Logistica 2018 працюватиме стенд, організований ТОВ “Долина Агро” та ТОВ “Українська ягідна гільдія”, на якому будуть представлені зразки садивного матеріалу, вирощуваного у зазначених розсадниках. Зокрема, підприємства представлять ліцензійний садивний матеріал чорниці та суниці.

 

“В першу чергу, ми прагнемо показати, що в Україні розвивається розсадництво, що створюються нові сучасні підприємства, ведеться робота з ліцензійним та сертифікованим садивним матеріалом. На жаль, зараз до України негативно ставляться відносно офіційного отримання ліцензій на розмноження маточного матеріалу. Проте ми маємо намір створити позитивний імідж України щодо провадження діяльності у цьому напрямку”, – зауважив керівник ТОВ “Українська ягідна гільдія” Вадим Скороход.

Крім того, як зазначив керівник лабораторії in vitro ТОВ “Долина Агро” Олег Базюк, участь у виставці є чудовою нагодою для встановлення нових ділових контактів та обміном досвіду.

 

ТОВ “Долина Агро” (Івано-Франківська обл.) розмножує посадковий матеріал тільки методом культури тканин (in vitro), що дає можливість уникати «зараження» патогенними мікроорганізмами. Додатковим позитивним фактором, на прикладі чорниці високорослої, є підвищена здатність (у порівнянні з традиційним вегетативним розмноження і методом «мікроживцювання») утворювати нові пагони (більш розгалужений кущ) та більш виражену мичкувату кореневу систему.

 

ТОВ “Українська ягідна гільдія” створене у 2016 році. Це перший розсадник ліцензійного садивного матеріалу ягідних культур в Україні, орієнтований на забезпечення виробників якісним ліцензійним сертифікованим садивним матеріалом високої якості та продуктивності за європейськими стандартами. Завдання ТОВ “Українська ягідна гільдія” створити можливості виходу на експорт національному виробнику ягід завдяки отриманню продукції експортної якості власного виробництва за рахунок використання ліцензійного сертифікованого садивного матеріалу більш продуктивних сортів закордонної селекції.