Українське садівництво може підвищити свою інвестиційну привабливість

3049

16 квітня 2018 року голова Асоціації «УКРСАДПРОМ» Дмитро Крошка провів зустріч з місією Світового банку, під час якої було обговорено стан українського садівництва та ягідництва, а також представлено річний галузевий звіт «Садівництво та ягідництво 2017».

Особливу увагу було приділено проблемам галузі, що впливають на рівень її інвестиційної привабливості. Зокрема, було обговорено питання особливостей права власності на землю під багаторічними насадженнями, впровадження засобів захисту інвестицій та гарантії їх впровадження. Також окремо обговорили питання умов ведення садівничого бізнесу в Україні, зокрема, необхідності впровадження особливого оподаткування податком на додану вартість виробників фруктів та ягід, з метою підвищення їх конкурентноздатності на внутрішньому та світовому ринках.

Крім того, під час свого виступу Д.Крошка відзначив також позитивні зміни в напрямку державної підтримки галузі – відновлення програм державної підтримки, повернення кредиторської заборгованості, впровадження регіональних програм підтримки галузі.